CLICK HERE FOR FREE BLOG LAYOUTS, LINK BUTTONS AND MORE! »

Pages


"In the arithmetic of love, one plus one equals everything, and two minus one equals nothing."

JaNgAn PeRnaH BeRuBaH

lagu ni bes sgt2....tah...skrg ske lagu ni..huh...dgar ea..


video

Lirik Lagu ST12 – Jangan Pernah Berubah

biarkan waktu teruslah berputar
ku cintai kamu penuh rasa sabar
meski sakit hati ini kau tinggalkan
ku ikhlas tuk bertahan
*courtesy of LirikLaguIndonesia.net
cintaku padamu begitu besar
namun kau tak pernah bisa merasakan
malah kini kau ucapkan selamat tinggal
membuat keresahan

* meninggalkanku tanpa perasaan
hingga ku jatuhkan air mata
kekecewaanku sungguh tak berarah
biarkan ku harus bertahan

reff:
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah
jangan pernah kau coba untuk berubah
tak relakan yang indah hilanglah sudah



uMnO...64 years old or 23 years old??

Umno berusia 64 tahun? Mana mungkin Umno berusia 64 tahun, kerana umno baru ditubuhkan pada 13 februari 1988. Kenapa ada umno baru? Apa sudah jadi dengan Umno lama? Umno lama telah diharamkan oleh Ketua Hakim Negara Tun Mohamad Salleh Abas kerana umno lama merupakan "pertubuhan yang tidak sah".

Tapi kenapa orang-orang umno menyambut ulang tahun Umno lama dan bukannya menyambut ulang tahun umno baru iaitu 13 februari. Kalau orang umno menyambut ulang tahun umno pada 13 februari maka umno pada 2010 bukanlah berusia 64 tahun tetapi umno baru berusia 23 tahun.

Ini mesti kerana projek nak memperbodohkan orang melayu masih segar dalam perjuangan Umno baru. Kononnya umno baru inilah yang telah memerdekakan tanah melayu. walhal pada hakikatnya Umno lama atau United Malay National Organisation itu sendiri ditubuhkan bukan hanya kerana mahu memperjuangkan kemerdekaan tetapi tujuan Umno adalah untuk membantah pertubuhan Malayan Union dan bukannya sebagai pejuang kemerdekaan. Buktinya ada dalam buku sejarah PMR.

Selepas umno lama diharamkan, Tun Dr. Mahathir Mohamadlah yang menghidupkan semula umno dan umno yang memerintah hari ini bukannya umno yang telah diperkenalkan Dato Onn bin Jaafar tetapi Umno hari ini adalah Umno milik mutlak Tun Dr. Mahathir Mohamad atau dengan nama lain UMNO BARU. Kerana itulah Tun Dr. Mahathir Mohamad berhak untuk mengata umno ini sudah membusut sampai ke usus kerana Tun Dr. Mahathir Mohamad ini sendiri adalah tuan punya parti ini.

Sebelum berlakunya pengharaman Umno lama, telah berlakunya krisis diantara Team A yang diketuai oleh Tun Dr. Mahathir dan Team B diketuai oleh Tengku Razaleigh Hamzah yang dibantu oleh Dato' Seri Utama Rais Yatim yang menjadi bukti umno hari ini adalah umno baru yang berusia 23 tahun dan bukannya 64 tahun. Ini kerana Tengku Razaleigh Hamzah telah menubuhkan parti baru iaitu Parti Melayu Semangat 46 yang meneruskan semangat penubuhan UMNO yang ada pada tahun 1946 selepas Umno lama diharamkan oleh mahkamah. Manakala umno baru yang ditubuhkan oleh Tun Dr. Mahathir Mohamad merupakan satu tiruan umno lama yang haram itu.

Tapi mengapa orang-orang umno dan kepimpinannya sanggup menjadi gila meroyan yang berkeras mengatakan Umno baru yang ditubuhkan Tun Dr. Mahathir Mohamad ini adalah Umno lama sedangkan jelas dalam sejarah yang Umno hari ini adalah Umno Tun Dr. Mahathir Mohamad yang kian membusut sampai ke usus ini berusia 23 tahun dan bukannya 64 tahun pada 11 mei 2010. Dan mengapa juga para pimpinan dan penyokong-penyokong Umno terus memilih tarikh 11 Mei untuk meraikan ulang tahun penubuhan umno sedangkan umno hari ini ditubuhkan pada 13 februari dan bukannya 11 mei.

Adakah para pimpinan dan penyokong-penyokong Umno tidak merasa malu dengan menunjukkan sifat-sifat bodohnya itu kepada masyarakat sedangkan masyarakat hari ini sudah pun pandai dan bukannya seperti dahulu yang mudah Umno baru memperbodohkan masyarakat tanpa rasa segan dan silu.

Semoga para pimpinan dan juak-juak Umno baru dapat menerima yang Umno dulu telah pun diistiharkan haram dan Umno baru juga telah pun diistiharkan oleh pemilik parti ini sendiri yang umno baru ini sedang membusut sampai ke usus.

Sedarlah semua, Umno hari ini bukannya berusia 64 tahun tetapi hanya berusia 23 tahun umurnya. Umno baru ini telah ditubukan oleh Tun Dr. Mahathir selepas umno lama menjadi haram. Janganlah terus menipu lagi rakyat ini. Kerana rakyat hari ini bukannya bodoh dan jujurlah dalam pemerintahan dan jangan mengamalkan pemerintahn yang bertuhankan pembohongan dan membodohkan.Rakyat sudah pun tahu pembohongan taraf kelas F ini adalah penyakit gila meroyan.

1 TeAm FoR 1SpiRiT camp

y0o0o0o0o0.....suda lame kte tidak ketemu..
lately,amat2 bz..prepare mental n fizkal..huhu
gue bru lek camp cnanye,,,camp PrS..hoho..plek an...mke cm aq ni ahli pRs!!kuang2..
keyh,entry kali ni juz nk cter srbe sdikit ( kalu terpanjang entry kali ni...maaf dipinta.huk3)
kem kali ni nmyenye kem 1team for 1 spirit..lbey kurang cm team building gak la an.tp lagi syok kot..!! siyesly...kem terbaek ak pena g..amat2 laen ngn bengkel strategik prs kt machang,kem asas motivasi kt machang jugak..mmg,lebih hangat drpd biasa..hoho..

23/06/2010~4 a.m waktu malaya

tem ni,ak kt umah g,coz tggu bus UmK drpd campus,diorang btolak dr klate kol 7 pm.n secare logiknye,smpai tmpat aq dlm kol 4 am la an.so,gue tggu la kt umah aq je.smpat gak tgk argentina lwn greece,great game wlopon xgune fist team.smue gune reserve team jew..ops!!ckop2 cter sal bola..hak3..keyh..tggu pnye tggu pnye tggu kt raob..akhirnya,dpt kol dr konselor,diorg da smpai kt raUb!then,aq kjotkan parent aq,mnx tlg anta kt bndar.kcian parent aq..huhu..then,after nek bus,fist skali,tkjot,apecer!! apsal dak2 ni tdow smpai gune due seat,aq nk tdow kt mane!!haha...tp las2,ade la satu seat..kt blkang skali..dpt la tdow skjap..then,bus gerak la..tros g uia.
smpai uia,ktorang de ceramah ,oleh doctor lOvE a.k.a encik faizal.cramah sal neuro linguastic programing.taw x sal pe??ok2..cter serbe sdikit la k.NLP ni pasal cmne kte nk akses mnda separa sedar kite,yg kte gune skrg ni,hanyalah minda sedar kte,minda sedar kite 20% je.nunconsius mind kte 80%!!..bnyk an..cbe bygkan ,klo kte dpt gune 80% lg unconsius mind kte..kte dpt buat mcm2..siyesly..kt sane die aja cmne nk releasekn tencen gune terapi yg dibuat...siyesly bes..enjoy...susah nk cter kt cni coz kne rasai sndri..rugi la prs2 len yg x g kem niyh.hoho.

dari kiri: ali,zaqir,Abe faizul,aqu,zul


semua peserta kem 1t for 1s



then,ktorang grak g dusun eco resort tuh kol 4 lbey xsilap.dlm pjalan tu aq tdow..nikmat gler..coz arini aq tdow dr kol 4 pg smpai kol 6 lbey jew!huhu..smpai je kt kaki bukit nak naekdusun tuh,bus brenti,coz bus xley naek smpai atas..kt ctu,mmg aq mental gler ar..cclcom coverage tade!!!wargh!!!haha...mmg mental yg amat2 sgt..tp ble naek kt ats.coverage da ade ckit,tu pon kene cari kt mane2,kt celah2 semak,kt pnjuru bilek..haha...smgt2..klo aq smgt cm tu utk study kn bgus..ok2..berbalik pd cter nk pnjat bukit tuh.sblom ktorang pnjat tu,nmpk la stau psgn orang asli nek moto,ktorang pon thn la..nk tnye sumthin kt acik tu an...cmni la lbey kurang perbualan ktorang ngn acik tuh.

kami: acik,jao lg x nk g dusun.
orang aslix: dkat ja dek.jln kaki pon smpai naek ats.xbpeluh pnyela.dkat sgt
kami:agak2 bape kilo nk smpai atas?
orang aslix: dkat je dik! klo jaln kaki xbrpeluh pnyela.klo brpeloh pon ckit jew.xsmpai sekilo pon.

then ktorang pon dgn yakinnye,pnjat bukit tu,mle2 rse relex je.tp ble bukit tu da mkin mndongak tggi..aq da xlrat..haha..aq ni pancit dow..sumpah pancit..mle2 aq jln2 ngn mmber2 laki nek atas,tp aq cm xlrat,coz cm asma dtg smule..aq 4 kali benti!!,smpai brg2 lg..mmg nmpk amat kritikal r..haha.siap ade dak2 pmpuan pntas aq lg..cilakak..malu siyh...pastu,aq ,syud ngn ahlami nekad,brenti jela,tggu lori bwk ktorang naek atas,..nek lori tuh..mmg aq saket ati ngn orang aslix tadi...kate dkat je..skali....jaowh kot...nate bewok...huh...smpai atas tuh,mmber2 laki yg smpai atas ngn jaln kaki td peli2 aq.wakaka...antare ayt2 mreke..
"rakan kite,sarjen luqman tekorban dlm pendakian td..al fatihah utk arwah..arwah baek orang nye' ...kuang aja pnye mmber...haha..tp jgn riso..aq xsmpan dlm ati keyh. =)

mlm tu kt dusun,xde pe yg ktorang buat..juz relex2..borak2 ngn dak2 bilek..bru aq tawu saufi mcm tu..igt an kerek ..upenye ley msok kpala gak r..hak3..

24.6.2010

ni second day ktorang..after mkn kt dwn mkan tuh..ktorang de cramah lg...adoy..lagi2 ceramah..
pak ghafar nme pnceramah tuh..sempoi gak orang tue ni wlopon da tue..lwk..hak3..die aja sal NLC lg..neuro linguistic programing...kali ni pnye cramah lg clear..coz da ade basic an,dgr cramah sblom ni kt uia..bnyk sgt input yg mnarek..haha

petang plak ktorang de obstacle..pe tah dlm bhse mlaya nye,jalan berhalangan kot..xpon lari berhalangan..tp tem tu tade plak ktorang berlari2..wawa...mmg mental kne kuat la mnde2 ni..kne kuat mental pnjat mnde2 tggi..mcm2 ktorang buat..dgn pnjat dinding nye..merangkak lg..jalan atas kabel,jalan atas tayr..tp yg paling bes,ktorang jd buaye!! merangkak dlm lumpur..huh..bau mmg....amat2 busuk..mcm bau tandas...huh..sumpah busuk...abes je obstacle ni..ktorang tros brlari..g mandi swimming pool!!huh...bes2..

mlm tu ktorang de inventori gaya bercinta..hehe...mnde yg plg dtggu2...ble dpt result,taw x pe gaye bcnte aq?aq dpt gaye kepunyaan n pengorbanan.mksudnye,orang cm aq ni ,ble die bercinte,die akan bkorban pe sje utk psgn die,die akn gunakan orang sekeliling utk dptkan pe yg die nk.xtkot utk bkorban wlopon smpai krbankn nyawe mreke.orang yg sangat2 cemburu,n orang yang x prcaye pd pasangan mereke..ble dpt result tu,konselor aq ckp..ptot la awk susah nk rceover luqman,,sbb gaye bercinte awk ade gaye kepunyaan...n aq ase result mndealah ni mmg same ngn jiwe aq..huh...mlm tu,tb2 ase moody smule..saufi prasan kot..die ckp..oi luqman,xpya dow nangis kt cni..malu kt orang..msok blek baru r nangis..cter kt ktorang..caring gak senior ku ini..huhu...aq susah nk cover kalo tbe2 moody smule..trok an..huh..keh,tamat ari ke 2!

25.6.2010

third day...arini la ase cm..ari plg bes r..hehe...arini smue activity outdoor...i like..hak3..
keh2..kte stat utk aktvti first la ek..aktiviti first ktorang juz cek inventori personaliti diri...mmg bes..coz dpt knal diri sndri..then..at 10 am, outdoor activities begin!! yeah!! fist actvity ni jalan kt jmbtan gntung n flying fox..siyesly...aq gayat..aq igt jmbtan gntung tuh,,,igt kn,de papan lapis ke,ape ke kt jmbtn gntung tuh..skali de 3 kabel je!! gler gayat...sbb laki skit,aq g jgak la..lawn rase gayat tyh..malu kt gurl yg ramai2 tu klo x p..lgpon.klo x p nek jmbtan,xmrase la nk flyingfox..hehe
petang plak,ktorang de rakit..ktrang dbhagi pad3 group,group aq yg aq igt,syu,tiqah,sha,zul,fiza ngn sape tah lg..hehe..lupe suda...ktorang kne buat rakit sndri n pastu bru ley nek rakit..bes2..pglaman buat rakit..hehe..n group ktorang je yg staff x tlg buatkn rakit..team2 len,smue de staf tlg buatkn..haha..ktorang maen rakit smpai kol 5 lbey.n mse tu,ujan tron agak lbat..pas maen raket.ktorang tros g mandi swimming pool..huhu..
haa,de crite yg agak mnarik la kot bg ak..tem ptg tu after men rakit,de 2 group skola yg datang utk wat program kt dusun eco niyh..dak2 skola rendah...aq,zul,saufi,zaqir n ali lepak2 kt pondok luar chalet..ari da dkat2 nk mgrib.aq nmpak la stu group dak2 kecik ni kuar bilek bwk torchlite..then,aq dgn nada penyayang n amek bratnye tnyela dak2 kecik ni..

aq: oi adik,apsal bwk torchlite? kn ade lampu kt dpan2 bilek ni,kt jalan pon ade an?
dak skola itu: takot gelap pokcik!
aq terkesima skjap...dak tu nmpk aq ni tue sgt ke pe..adoy..gram pon ade...tp ble pk..diorg ni x mumayyiz lg..tapela ...aq maafkan..

lagi satu peristiwa ngn dak2 ni waktu mlm,after ktorang balek nitewalk,(jap g aq cter sal nite walk k)..aq lepak2 ngn saufi ngn ali kt bilek...skali,aq dgar budak2 ni menjerit smbil berlari kuar bilek smbil pegang yassin...
aq pon kluar la jmpe dak2 kecik ni..nk tnye knpe..cmni la lbey kurang .

aq:ni apehal ni da kol satu lbey mnjerit2 kuar bilek ni?orang nk tdow kot...
dak2 kecik tu: abang,ktorang dengar ade mnde ketuk2 dinding chalet ktorang!! (aq da 3 ari dok sane,xpna plak ade mnde ketok2)..
aq:alah,bese la tu dek,.,.kt dunie ni,bkan kte je yg duduk,,bnyk lg mnde2 len..lg2 kte kt dlm utan ni..tmpt mnde2 tu duduk..smue orang taw an ade jin,syaitan, yg duduk same2 kite kt bumi ni.
dak2 kecik: ow camtu....abang da lame ke tawu sal mende ni...

aq pon terdiam...aiishh...dak2 ni nk maen2kn aq ke pe...igt umo aq same ngn diorg ke..aq dok sni da 3 ari da..xpna plak de kacaw2..diorg,xsmpai bpe jam dok cni tros kene kacao...las2..aq soh diorg g tdow je..tademud maw lyn..huh..geram suda...ni mlm last ktorang tdow kt dusun eco..

k,sal nitewalk tu plak,ktorang dbhgikan pd 6 group..satu group 4 orang..group aq ade fiza,suzi ngn ape lg nme sorg aq da lupe..soriii...huhu...ktorang dbwe dlm utan..pastu,fasi2 tuh lpaskn ktorang berbekalkn satu liln n soh ktorang cari jln balek..sblom tu..ktorang kne tutup mate mse fasi bwk ktorang dlm utan...mmg seram la..tp pglaman la..cbe bygkn klo kte sorg2 tersesat dlm utan....huh...speechless..


26.6.2010

lazday...juz de prgram kt dwn..cter smule sal pe yg da ktorang lalui smlme 4 ari kt dusun ni...amat2 sronok kem ni...arap2 pasni ade lg kem sprti ini...sy syuke kem 1t for 1s ni!!hehe
next entry.aq msokkan pic plak k.. =)



bob sial!! episode 2

haa...arini aq smbung lg cter sal mamat niyh...
aq da pasang perangkap da..akaka..
td mse tokey nga kire2 duet..aq borak ngn tokey..tanye la mcm2..
smpai stu part..aq tanye,cmane arini ni pkcik..bnyk untung?
tokey pon jwb la..bolehla..tp bnyk duet lari kt rokok..
klo ley tamo jual rokok ni.,tp nnti customer bsg..ayaak!! xjual rokok ,customer bsg ke? plek tol
mnusie ni..p bli kt kdai runcit la..haha...
then,aq tnye la pkcik tu,klo2 rokok kne curi ke,pkcik nk buat cane...
then die jwb....knape?ade org curi ke??kalo bob curi ,bgtawu pkcik...rokok ni xpulang modal pon..
awk taw x,pg td ,pkcik byr duet rokok kt tokey rokok tu rm 304.25 ..bnyk tuu...
pastu aq jwb la..pkcik,klo ase cm tu,,sblom balek tetiap ari,pkcik kire la bpe kotak yg tggl sblom ttup..sok pg2 kte cek...then..pkcik tu ckp, ye vtak ye jgak kamu ni luqman ,,kamu mmg budak pndai dalam loghat Jawa..(dlm ati aq,bgge siot..)

then..sblom balek tu,pkcik tu record la bpe kotak rokok yg tggal..
cm bese,kunci kdai aq yg pegang coz aq kne bkak kdai pg2...
after dat,tokey tu balek je...bob tros amek kunci kt aq,die bkak almari rokok,die amek..yea!! umpan ku suda mengene...haha...aq wat donno jela...kang aq mrh kang..xpasal aq kne pukol..so aq wat bodo je...tp sok ko tawu la bob

aq da ckp awal2 kn,,,klo aq xdpt kantoikan ko dpan2..aq gune mcm2 care..bkan aq busuk ati ke pe ngn ko..tp ko da mlampau sgt dowh...sok tgk la camne nseb ko..wait n see...huk3...

mat rempit o0o0 mat rempit

video

mat rempit ni lwk gler...da lari dr polis..pastu nanges2 plak ble kne tahan...heheh
enjoy!...

bob sial....

aq da xtahan ngn dak keje tmpt aq...
giler pnye prgai..igt die ank dato ke pe??
adoyai...solat malas,,men no ekor,mnum plak tu..
lahanat pnye manusie..

aq xthan bab2 songlap duet ni la,,,bab2 songlap rokok lg..
mule2 dlu,aq consider ok la kot,nk mrase,amek rokok mhal2..tp skrg,die songlap smpai 3 kotak shari!! giler sial la..
pastu berhutang plak ngn tokey..lahanat kude jantan btol la mamat ni..
klo ko bkan bkas banduan..da lame aq repot dowh...sbb ko bnyk kabel..aq xbrani nk kecoh.
aq takot gak kne pkul ke,kne bnuh ke,ko cari fmly aq ble aq da lek umk ke..
tapela.aq diam dlu..tp ble da smpai mase..siap la ko gemok!!

stat worldcup ni,ko buat hal lain plak..lahanat kude tol la ko ni bob gemok..
INSAN ni nk bjudi bola plak..siap tnye aq mane team yg kuat..aq ckp jela algeria team yg kuat..pdahal lemah nk mati..
der..klo ko nk bjudi bola pon..jgn la tnjuk bodoh ko tu kt aq..smlm die tnye aq..
cmni la lbey kurang ayt die,..

bob: "man, worldcup ni die buat kt mane ea?? kt korea ke?
aq : sengal la ko bob.. kt afrika dowh.. (dalam ati aq,,ape pnye bebal la pnye makhluq,orang nk bjudi,ko nk bjudi,tp satu mende xtawu)..

haha..bnyk plak aq mluahkn prasaan..sori la klo kasar ckit post yg kali ni..aq sgt9 xpuas ati ngn makhluq mcm ni..xjujur,xamanah,xigt tuhan..lahanat pnye makhluq..

lmbt g keje!!!

kalut gler arini....byg r..slalu g keje kol 6 .10
tbe2 arini tbgon kol 6.40!! menggelabah la weh..
haha..after perform my solat..tros amek kunci moto....pecut!!
wallet teh kemane,ksot tah kemane, ngn mke bru bgon tdow..tros g keje.
gilo la gilo..smpai2 kdai,nceb bek tade org order air lg..klo x..
sumpah..mmg gelabah la nk buat air,tp brg2 xsiap lg..huhu
ni la fist tyme g keje x mandy..mke mmg..xley dbygkn la..ngn rmbut cm bulu monyet nye..
adoy..naseb la aq rehat awl.ley la mandy mse rht..
tu la ,,,spe suruh berangan mlm td...smpai kol 3 lbey xbes2 brngan je..huhu
tu je kot nk cter rini..hehe...jgn tiru prgai aq ni keyh!! kuat berangan! kuat pk bkan2!

mlm ni aq tulis sal jln2 ngn kwn g genting plak k!!hehe

doa penerang hati..

Ya Allah, bukakanlah ke atas kami hikmatMu
dan limpahilah ke atas kami khazanah rahmatMu,
wahai Tuhan Yang Maha Pemurah lagi Maha Penyayang.
Wahai Tuhanku, tambahkanlah ilmuku dan luaskanlah kefahamanku.
Wahai Tuhanku, lapangkanlah dadaku dan mudahkanlah urusanku


juz....think about it

Jika kamu memancing ikan....
Setelah ikan itu terlekat di mata kail,
hendaklah kamu mengambil ikan itu....
Janganlah sesekali kamu LEPASKAN ia
semula ke dalam air begitu saja....
Karena ia akan SAKIT oleh kerana bisanya
ketajaman mata kailmu dan mungkin ia akan MENDERITA selagi ia masih hidup.

Begitulah juga .........

Setelah kamu memberi banyak PENGHARAPAN kepada seseorang...
Setelah ia mulai MENYAYANGIMU
hendaklah kamu MENJAGA hatinya....
Janganlah sesekali kamu meninggalkannya begitu saja....
Kerana dia akan TERLUKA oleh kenangan bersamamu
dan mungkin TIDAK dapat MELUPAKAN segalanya selagi dia mengingatmu. ...

Jika kamu menadah air biarlah berpada,
jangan terlalu mengharap pada takungannya dan janganlah menganggap ia
begitu teguh.... cukuplah sekadar keperluanmu. ...
Apabila sekali ia retak.... tentu sukar untuk kamu menampalnya semula.....
Akhirnya ia dibuang....

Sedangkan jika kamu cuba memperbaikinya mungkin ia masih dapat dipergunakan
lagi....
Begitu juga jika kamu memiliki seseorang, TERIMALAH seadanya....
Janganlah kamu terlalu mengaguminya dan janganlah kamu menganggapnya begitu
istimewa....
Anggaplah dia manusia biasa. Apabila sekali dia melakukan KESILAPAN bukan
mudah bagi kamu untuk menerimanya. ...
akhirnya kamu KECEWA dan meninggalkannya.

Sedangkan jika kamu MEMAAFKANNYA boleh jadi hubungan kamu akan TERUS hingga
ke akhirnya....

Jika kamu telah memiliki sepinggan nasi...
yang kamu pasti baik untuk dirimu.
Mengenyangkan. Berkhasiat.
Mengapa kamu berlengah, cuba mencari makanan yang lain..
Terlalu ingin mengejar kelezatan.
Kelak, nasi itu akan basi dan kamu tidak boleh memakannya.
Kamu akan menyesal.

Begitu juga jika kamu telah bertemu dengan seorang insan......
yang pasti membawa KEBAIKAN kepada dirimu.
MENYAYANGIMU. .. MENGASIHIMU. ..
Mengapa kamu berlengah,
cuba MEMBANDINGKANNYA dengan yang lain.
Terlalu mengejar kesempurnaan.
Kelak, kamu akan KEHILANGANNYA apabila dia menjadi milik orang lain
Kamu juga yang akan MENYESAL....